Könyvek

Dr. Tokics Imre: MENEDÉKVÁROSOK
2012-ben látott napvilágot a Menedékvárosok. A könyv lebilincselő témája betekintést nyújt a hajdani Izrael menedékvárosaiba és az akkori igazságszolgáltatásba. Azonban nem csak a régmúlt történéseit fontos megértenünk, hanem azt is, hogy viszonyul a könyv tartalma a ma emberéhez.

"Az ősi korszakban még sokszor nem volt a közösség által elismert független bírósági szervezet, amely működésével egyfajta jogbiztonságot szolgáltatott volna a különböző törzsi szervezetek számára. Nincs igazságszolgáltatás a bűnösök által elkövetett emberöléseknél. Egyedül az áldozat hozzátartozói voltak azok, akik igazságot szolgáltattak és megbosszulták a megölt családtag életét. A vérbosszú így alakult ki lassan, azonban a "viszont-bosszú" csíráit is hordozta magában..."

"Az Örökkévaló rendelkezése folytán a menedékvárosok felbecsülhetetlen jelentőséggel bírnak nem csupán az akkori kor kisebbségei, hanem a ma embere számára is, ha megértjük Isten gondviselésének keskeny és látható útját a választott nép életében."

 

Menedékvárosok

Terjedelem: 208 oldal, méret: A/5, keménykötés
Ára: 1500.- Ft

A könyv megrendelhető az Advent Kiadó honlapján…

További könyvek

 • Dr. Tokics Imre: Jeremiás, a válság prófétája

  A könyv Isten létezéséről, lényegéről és megismerhetőségéről szól. Jeremiás hidat épít a múlt és a jelen között, így a mai olvasó megértheti, hogyan keresheti és szolgálhatja Istent a jeremiási eszmék ösvényének útján.

  Megrendelhető »

 • Dr. Tokics Imre: Az imádság himnusza

  A mai ember sokszor nagyon egyedül van. Végtelenül magányos, még akkor is, ha karnyújtásnyira ezrek vannak tőle. E gyötrő érzés alól a keresztény ember sem kivétel. S amikor úgy érezzük, hogy valami az alapjáig megrendült bennünk, akkor mondjuk el halkan: „Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben…” A könyvet szerb nyelvre is fordították! Eddig hat bővített kiadást élt meg az elmúlt évtizedben!

  Megrendelhető »

 • Dr. Tokics Imre: A könyvek könyve

  A Biblia lépésről lépésre-A világot formáló evangélium Könyvünk nem pótolja a Bibliát, csupán segítséget nyújt annak megértéséhez. Akkor lesz igazán értékes, akkor éri el vélját, ha tanítót és tanulót, hívőt és érdeklődőt egyaránt a Szentírás olvasására, további kutatására ösztönöz.

  Megrendelhető »

 • Dr. Tokics Imre: Teremtés vagy evolúció

  Dr. Tokics Imre: Örökségünk az Úr imádsága

  Megrendelhető »